Hoe lief praat jij tegen je spiegelbeeld?

De taal die je naar jezelf gebruikt bepaald heel erg hoe je je voelt over jezelf! Wees dus lief! Wie kent het niet, je staat voor de spiegel en een kritisch oog wordt getrokken naar dat haar wat raar zit, die rimpel in je voorhoofd, dat vetribbeltje wat je in de weg zit, die six-pack die iets teveel bedekt ligt…Maar hoe goed voel jij je over jezelf na je eigen kritische blik??De taal die je gebruikt naar jezelf is zo belangrijk!Je kan zoveel doen door met liefde en aandacht naar jezelf te kijken en te praten!Door de mooie punten van jezelf te zien en benadrukken en met compassie te kijken naar de dingen waar je minder tevreden over bent.In mijn eetstoornis haatte ik mijn spiegelbeeld, uren kon ik voor de kledingkast staan niet weten hoe ik mezelf het beste kon verbergen in kleding…Mijn eigen kritische blik zorgde ervoor dat ik amper de deur uit durfde uit schaamte voor mezelf… Hoe verdrietig… Mijn lijf is in de afgelopen 10 jaar eigenlijk niet eens zoveel veranderd… De manier waarop ik er naar kijk is echter 180 graden gedraaid… Gelukkig!Nog steeds “dwing” ik mezelf om op een positieve en liefdevolle manier naar mijn spiegelbeeld te kijken en praten. Dat vergt namelijk aandacht en bewust blijven.. Maar ik ben blijer dan ik ooit geweest ben, ik vind mezelf een sexy en mooie vrouw! Hoera!Dus wees lief voor jezelf in de spiegel en in je hoofd!! Je bent perfect zoals je bent, vertel jezelf dat elke dag!Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *