Heb jij je vagina wel eens in de spiegel bekeken?

Heb jij je vagina ooit al eens goed in de spiegel bekeken? Zeker gaan doen!!

Wist je dat één op de tien vrouwen haar vagina nog nooit heeft bekeken in een spiegel?


Waar jongetjes al op jonge leeftijd bekend raken met hun penis (het zit immers aan de buitenkant en je hebt hem elke dag vast om mee te plassen), is dit voor meisjes anders. Ze zijn minder bekend met hun eigen geslachtsdelen, praten er zelden met anderen over, krijgen de boodschap dat het vies is of ruikt en weten dus soms niet eens hoe het eruit ziet. Zonde!
Om te weten hoe je lichaam precies werkt en waar alle knopjes zitten, moet je natuurlijk eerst zelf weten hoe het eruit ziet!

Interessant om te weten is dat veel vrouwen het idee hebben dat hun vagina afwijkt, er raar uit ziet, omdat we geen realistische vergelijking hebben.


In een onderzoek van de afdeling gynaecologie van het AMC, onder leiding van seksuoloog Ellen Laan, bleek dat vrouwen een positiever beeld kregen van hun eigen geslachtsdeel na het kijken van foto’s in alle soorten en maten van andere vrouwelijke geslachtsdelen. Zo divers als we allemaal zijn, zo veel verschillende vagina’s zijn er en ze zijn allemaal mooi zoals ze zijn!!


Dus pak een spiegel en bekijk je zelf eens goed vandaag!! 🌸

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *