Over holy men en foto’s maken

holy men

Deze foto heb ik in 2016 gemaakt in de pelgrimsplaats Pushkar in India! Ik was daar op een groepsreis samen mijn lieve vriendin Simone.
De legende gaat dat Brahma hier een lotusbloem liet vallen, waar vervolgens de bron van het meer ontstond. We hebben op deze plek, daar aan het water bij zonsopkomst een heel mooie ceremonie gedaan, geleid door twee Holy Men.

Omdat het die dag, net als vandaag, de sterfdag was van mijn vader.

Op diezelfde plek heb ik op een ander moment deze foto gemaakt, van één van de vele mensen die op deze plek samen komen en die met diabolo’s, ballen en dit soort apparaten. Uren kunnen ze bezig zijn en allerlei handige vaardigheden vertonen met diezelfde apparaten. Het mooie is dat het nogal discipline vergt en doorzettingsvermogen om dit te kunnen, maar het is ook een ultiem “in het hier en nu zijn”!

Voor mij werkt fotograferen, dat brengt mij altijd heel erg in het hier en nu en laat me elke keer op een andere manier naar de wereld kijken. Ook al loop ik 100 keer in hetzelfde park, als ik een ander thema heb waar ik me op focus, ziet het park er elke keer anders uit.

Sommige mensen vinden dat fotograferen je juist uit het hier en nu haalt. Dat is natuurlijk ook zo, als je alles alleen nog maar door de ogen van je mobiel kan bekijken. Maar ga maar eens met een thema (bv. schaduw, rood, vervallen, mensen, stilleven) de straat op naar plekken die je kent en kijk dan eens om je heen. Ik durf te wedden, dat je dan echt in het hier en nu aan het kijken bent naar de wereld om je heen en misschien dingen ziet, die je in al die jaren nog nooit zijn opgevallen.

Mijn lieve vader hield ook enorm van fotograferen. Ik heb zijn oude camera en telelenzen nu in mijn bezit. Hierdoor voelt het ook een beetje alsof hij mee kijkt met het foto’s maken en dat is fijn!

Dus, maak eens een bewuste foto vandaag! En heel leuk als je hem met me deelt!

Have fun!

P.S En als je een foto buiten gaat nemen, hou dan afstand en hou het veilige voor jezelf en anderen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *